Header afbeelding

vlekken in marmer ? hoe verwijder ik deze ?

Doffe plek in uw marmer ? vlekken ? bel 0653200080

Onze sterke punten

 • Goede service en ijzersterke kwaliteit
 • Werken door het hele land
 • Geen voorrijkosten
 • Gratis advies

ik heb een Vlek in mijn marmer of natuursteen vloer.

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk met een neutraal reinigingsmiddel vlekken opneemt. Vooral bij zachte marmer soorten is de kans op het indringen van vet, olie of andere agressieve vloeistoffen groot.

Veel voorkomende vlekken en hoe deze te verwijderen :

Soort Vlek wat te gebruiken
Koffie of thee Ammoniak of zuurstofwater opgelost in water
Schoensmeer Benzine op poetskatoen
Kleurstoffen Bleekwater
Confituur Zuurstofwater verdund met water
Inkt, kogelpen, potlood Ontsmettingsalcohol, zuurstofwater
Fruit Zuurstofwater, aceton
Olie, vet Benzine op poetskatoen
Olieverf Trichlooretyleen
Roest Oplossing van oxaalzuur in brandalcohol
Bloed, gras, waterverf Ammoniak, zuurstofwater
Urine Oplossing van kaliumhypobromiet (gevaarlijk)
Wijn Ontsmettingsalcohol, bleekwater
Haarlak Aceton
Latex- of acrylverf Bleekwater

Hierbij nog een paar tips  om vlekken op natuursteen zelf te verwijderen

Wij krijgen veel vragen over het schoonmaken en verwijderen van (vet) vlekken. diverse  vloeistofffen  vaak de oorzaak van vlekken, zoals natuurazijnvlekken, citroen vlekken, matte vlekken op marmer of andere of doffe vlekken.

Kalkaanslag of vetvlekken op uw marmer of natuursteen, zoals frituurvet op tegels, zijn andere veelvoorkomende oorzaken. Een aangebrachte  waslaag verwijderen, die vraag wordt ook nogal eens gesteld .

Wij hebben een aantal handige tips voor u om het zelf redelijk simpel op te lossen . deze tips kunt u gebruiken op verschillende natuursteen tegels, zoals marmer, hardsteen, granito, kalksteen of terrazzo.

Kalkaanslag verwijderen?

Heeft u kalkaanslag op kranen, verwarmingselementen of op andere plaatsen ?

 • Zelf doen – Neem een neutrale reiniger met fijn staalwol of een fijn schuursponsje. Door het licht schurende effect van het staalwol zal de kalkaanslag verdwijnen. Herhaal dit indien nodig  pas op ! Gebruik geen kalkverwijderaars zoals antikalk. Dit geeft doffe vlekken en deze kunnen alleen verwijderd worden door het polijsten van de natuursteen.

Vet vlekken verwijderen

Zijn er vetvlekken in het marmer of natuursteen gekomen? ook hier onze tip voor de meeste soorten marmer en natuursteen zoals , travertin, hardsteen, kalksteen en granito

 • Zelf doen – Gebruik een oplosmiddel zoals thinner, wasbenzine of een speciaal vet en vuil oplosmiddel voor marmer of natuursteen. Breng het product aan op een doek en dep het op de vetvlekken. Herhaal dit desgewenst nog een keer. Na afloop alles goed naspoelen en neutraliseren . De vetvlekken zijn op deze manier meestal voor 80 tot 90% verdwenen.

Waslagen verwijderen

Heeft u last van vuile natuurstenen en krijgt u deze niet goed schoon? Warmte, zoals bijvoorbeeld vloerverwarming, maakt de dikke waslaag zacht, waardoor vuil gemakkelijker hecht. Hieronder handige tips voor het zelf of laten verwijderen van waslagen.

 • Zelf doen – Gebruik sterke diepte reiniger voor uw natuursteen. dit is doorgaans de enige manier om oude waslagen te verwijderen. Breng het product ruimschoots aan op de steen. laat het niet opdrogen, masseer het product over de steen zo gaat de waslaag zich los laten weken , neem het vuile water op en spoel goed na . Als de vloer gaat plakken, dan is de zeep en de oude was- of vuil laag nog niet van de vloer verwijderd. Herhaal dit desgewenst nog een keer.Als men de vlekken er niet met reinigingsmiddelen uit krijgt, dan is de vloer waarschijnlijk toe aan een flinke onderhoudsbeurt.
  Dit kunnen wij uiteraard verzorgen. Wij werken met uitstekende producten om het tot een prachtig eindresultaat te brengen.
  kijk op onderstaande link voor meer informatie ,Polijsten van marmer, graniet en natuursteen 

Waarom kiest u voor Marmer en Natuursteenonderhoud Lemstra ?

# 1 op 1 contact ! # flexibele werktijden ! #Gratis proefstuk ! #Landelijk werkend zonder meerprijs ! # Geen stof tijdens onze werkzaamheden ! # concurrerende prijzen !

Contact Lees meer

Uw marmer of natuursteen weer als nieuw ?

Een natuursteen of marmer vloer is een duurzame vloer. Een vloer die jarenlang in gebruik is geweest is goed te behandelen en kan weer in zijn originele staat hersteld worden.
Specialisme
Het werken met Marmer en natuursteen en het onderhoud daarvan is een vak apart, waarbij een gedegen kennis is vereist. Enkel met de juiste machines, de juiste producten en uiteraard kennis en ervaring laten uw vloer weer stralen.
Persoonlijk contact
Vanaf het eerste contact tot het uitvoeren van de werkzaamheden worden persoonlijk uitgevoerd en worden niet uitbesteed aan derden. Zo garanderen wij de hoogste kwaliteit en beste service .
Goed overleg
Het gebruik van de vloer, de samenstelling van het gezin of het gebruik op kantoor is medebepalend voor het soort behandeling het meest effectief zal zijn en wanneer de werkzaamheden het best voor u uitgevoerd kunnen worden. Daarom wordt ieder onderhoudsplan in goed overleg met de klant besproken.

Het reinigen van uw marmer of natuursteen vloer

Voorafgaand aan het onderhoud van uw marmer of natuursteen vloer is een grondige diepte reiniging noodzakelijk. Wij gebruiken een speciaal voor marmer of natuursteen ontwikkelde, diepte reiniger of stripper , hiermee wordt machinaal het oppervlak tot in de poriën systematisch ontdaan van vet, vuil, oude impregneer middelen, oude waslagen en restanten van onderhoudsmiddelen. met de speciale voegenborstel worden de voegen meegenomen in het proces . Vervolgens kunnen wij dan verder met de werkzaamheden aan uw wand of vloer. Dit kan zijn het polijsten, mineraliseren, kristalliseren, impregneren of coaten.

Lees meer

Het polijsten van uw marmer vloer

Wanneer uw vloer een doffe en matte uitstraling heeft, er diverse looplijnen zichtbaar zijn. U na het dweilen niet het gewenste resultaat heeft. dan kunt u ervoor kiezen om u vloer te laten schuren en polijsten! Wanneer wij uw vloer polijsten wordt de vloer vooraf machinaal diep gereinigd . daarna wordt hij met verschillende diamant schijven licht op geschuurd . vervolgens wordt de vloer behandeld met een polijst poeder welke speciaal geschikt is voor uw marmer vloer. Na deze behandeling is de glans terug en de uitstraling die uw marmer vloer verdient is in ere hersteld .

Lees meer

Het Kristalliseren van uw marmer vloer

Vloeren die bestaan uit kalkhoudende steensoorten marmer, kalksteen, travertin of Belgisch Vietnamees of Aziatisch hardsteen en dof zijn gelopen, kunnen weer op glans worden gebracht door kristalliseren. De hoogte van de glans na het kristalliseren hangt af van de oorspronkelijke oppervlakte bewerking gezoet of gepolijst en de mate waarin deze dof is gelopen. Na behandeling is de toplaag iets harder en minder damp doorlatend dan het oorspronkelijke steen oppervlak. Voor aanvang moet een eventuele bescherm laag of sterke vervuiling eerst worden verwijderd.

Lees meer

Impregneren marmer en natuursteen

Impregneer (meestal een silicone-, silaan- of siloxaanhoudend product) dringt in de toplaag van de steen. Het impregneermiddel hecht zich aan de binnenzijde van de poriën, waardoor de capillaire werking van de steen sterk afneemt. Afhankelijk van de samenstelling werkt het middel tegen de indringing van (vervuild) water . daarnaast wordt product wat we gebruiken afgestemd op de porositeit van de steen.

Lees meer

Uw betonvloer behandelen ?

Gevlinderde betonvloer impregneren ? u heeft een nieuwe gevlinderde betonvloer laten leggen. Of heeft u een bestaande gevlinderde betonvloer? Natuurlijk wil je deze na aanschaf in optimale conditie houden. En vooral er van genieten! Daarom is goed reinigen, beschermen en onderhouden erg belangrijk. Door een gevlinderde betonvloer te impregneren zorg je voor de juiste bescherming van de betonvloer.

Lees meer

Direct een offerte aanvragen ?

Snel en makkelijk advies voor uw vloer ? vraag direct een passende offerte aan voor uw vloer . wilt u een bezoekje om uw vloer te beoordelen of ziet u direct liever resultaat ? een gratis proefstuk is geheel vrijblijvend mogelijk. direct contact ? 06-53200080 of 06-11181022

Lees meer