Header afbeelding

Marmer schoonmaken / Reinigen

Voorafgaand aan het onderhoud van uw marmer of natuursteen vloer is een grondige schoonmaak beurt / diepte reiniging gebruikelijk .

Onze sterke punten

  • Goede service en kwaliteit
  • Werken door het hele land
  • Geen voorrijkosten
  • Gratis advies
  • Flexibele planning

 

Reinigen van marmer en natuursteen

 

Voorafgaand aan het onderhoud het grondig reinigen /schoonmaken van marmer en natuursteen meestal noodzakelijk. Wij gebruiken een speciaal voor marmer of natuursteen ontwikkelde diepte reiniger of stripper. hiermee wordt machinaal het oppervlak schoongemaakt  tot in de poriën, systematisch ontdaan van vet, vuil, oude impregneer middelen, oude waslagen en restanten van onderhoudsmiddelen. Met de speciale voegenborstel worden de voegen meegenomen in het proces Met een waterzuiger wordt het uitgewerkte product en het resterende water en vuil opgenomen, zodat een schoon oppervlak achterblijft. Vervolgens kunnen wij dan verder met de werkzaamheden aan uw  wand of vloer. Dit kan zijn het marmer of natuursteen polijsten, mineraliseren,  kristalliserenimpregneren of coaten. Voor informatie omtrent deze werkzaamheden verwijzen wij naar de links of informatie op deze site.

Bent u in het bezit van een Terrazzo of Granito vloer ? Ook deze kunnen wij voor u behandelen. 

Veelal zijn deze aanwezig of komen tevoorschijn in de wat ouder woning. deze kunnen wij in ere herstellen.

Granito en terrazzo kan ook net als marmer reinigen, schuren en polijsten. kleine zaken repareren behoort ook tot de mogelijkheden .

Bij onze projecten ziet u een voorbeeld van een door ons behandelde Granito vloer .

Enige uitgebreide uitleg.
De mineralen waaruit marmer en natuur steen is opgebouwd kunnen door reinigingsmiddelen worden aangetast. Met name kalkhoudende marmer soorten zijn gevoelig voor zuren. Zo kunnen ‘gewone’ huishoudelijke producten als allesreiniger, chloor en een kalk verwijderaar schade aan de steen veroorzaken. Vooral in de badkamer en het toilet worden deze producten veelvuldig gebruikt, en daar is het dus oppassen !! 

Aandachtspunten bij aanschaf van  producten om uw vloer te reinigen

Neutrale middelen (pH 7) zijn geschikt voor het regelmatige reinigen van marmer en natuursteen. Vraag bij een agressiever reinigingsmiddel de geschiktheid na bij de leverancier.  Een glanzend en gepolijst oppervlak is het gevoeligst voor agressieve reinigings-middelen of methoden, omdat aantasting daarvan snel zichtbaar is. Niet-glanzende bewerkingen zijn in verhouding agressiever te reinigen. Test een middel vooraf eerst op een rest tegel of een proefvak dat minder in het zicht ligt, om na te gaan of het steenoppervlak niet wordt beschadigd. In de regel is het beter twee maal te reinigen met een minder agressief, langzaam werkend product, dan eenmaal met een agressief, snel werkend product.

Reinigingsmethoden

Verwijderen van vuil gebeurt door het ‘op te pakken’ (= emulgeren) en af te voeren, in het algemeen in verschillende processen.

Los vuil

Verwijder los vuil waaronder zand door middel van stofwissen of met een vochtige (microvezel)doek of stofzuigen  Vegen heeft minder effect, het stof verplaatst zich enkel.

Kalkaanslag Kalkhoudend water dat verdampt laat kalk resten achter, bijvoorbeeld rond een kraan. Regelmatige verwijdering met een vochtige doek vertraagt of voorkomt zelfs vorming van een harde witte kalk korst. Vormt zich toch een kalk korst, dan is een grovere aanpak nodig.

Hechtend vuil
Verwijderen van hechtend vuil met een reinigingsmiddel gaat in principe als volgt: oppervlakte besprenkelen  met water. De open poriën vullen zich, zodat zich daar later minder gemakkelijk reinigingsmiddel verzamelt. (dit afhankelijk van het te gebruiken product) water met reinigingsmiddel opbrengen in de juiste dosering (zie de productinformatie) en kort laten inwerken; vervuiling zo nodig bewerken met schrob machine; alle reiniging’s water verwijderen; naspoelen met vers water en dit verwijderen met water zuiger .schade kan ontstaan bij een te sterke mechanische actie, een te hoge temperatuur, te agressieve middelen en/of een te lange contact tijd.

LEES ALTIJD DE GEBRUIKSAANWIJZING EN DOE EEN PROEFSTUK OP EEN ONOPVALLENDE PLAATS

Heeft u vragen, stel ze gerust . 

Waarom kiest u voor Marmer en Natuursteenonderhoud Lemstra ?

# 1 op 1 contact ! # flexibele werktijden ! #Gratis proefstuk ! #Landelijk werkend zonder meerprijs ! # Geen stof tijdens onze werkzaamheden ! # concurrerende prijzen !

Contact Lees meer

Uw marmer of natuursteen weer als nieuw ?

Een natuursteen of marmer vloer is een duurzame vloer. Een vloer die jarenlang in gebruik is geweest is goed te behandelen en kan weer in zijn originele staat hersteld worden.
Specialisme
Het werken met Marmer en natuursteen en het onderhoud daarvan is een vak apart, waarbij een gedegen kennis is vereist. Enkel met de juiste machines, de juiste producten en uiteraard kennis en ervaring laten uw vloer weer stralen.
Persoonlijk contact
Vanaf het eerste contact tot het uitvoeren van de werkzaamheden worden persoonlijk uitgevoerd en worden niet uitbesteed aan derden. Zo garanderen wij de hoogste kwaliteit en beste service .
Goed overleg
Het gebruik van de vloer, de samenstelling van het gezin of het gebruik op kantoor is medebepalend voor het soort behandeling het meest effectief zal zijn en wanneer de werkzaamheden het best voor u uitgevoerd kunnen worden. Daarom wordt ieder onderhoudsplan in goed overleg met de klant besproken.

Het reinigen van uw marmer of natuursteen vloer

Voorafgaand aan het onderhoud van uw marmer of natuursteen vloer is een grondige diepte reiniging noodzakelijk. Wij gebruiken een speciaal voor marmer of natuursteen ontwikkelde, diepte reiniger of stripper , hiermee wordt machinaal het oppervlak tot in de poriën systematisch ontdaan van vet, vuil, oude impregneer middelen, oude waslagen en restanten van onderhoudsmiddelen. met de speciale voegenborstel worden de voegen meegenomen in het proces . Vervolgens kunnen wij dan verder met de werkzaamheden aan uw wand of vloer. Dit kan zijn het polijsten, mineraliseren, kristalliseren, impregneren of coaten.

Lees meer

Het polijsten van uw marmer vloer

Wanneer uw vloer een doffe en matte uitstraling heeft, er diverse looplijnen zichtbaar zijn. U na het dweilen niet het gewenste resultaat heeft. dan kunt u ervoor kiezen om u vloer te laten schuren en polijsten! Wanneer wij uw vloer polijsten wordt de vloer vooraf machinaal diep gereinigd . daarna wordt hij met verschillende diamant schijven licht op geschuurd . vervolgens wordt de vloer behandeld met een polijst poeder welke speciaal geschikt is voor uw marmer vloer. Na deze behandeling is de glans terug en de uitstraling die uw marmer vloer verdient is in ere hersteld .

Lees meer

Het Kristalliseren van uw marmer vloer

Vloeren die bestaan uit kalkhoudende steensoorten marmer, kalksteen, travertin of Belgisch Vietnamees of Aziatisch hardsteen en dof zijn gelopen, kunnen weer op glans worden gebracht door kristalliseren. De hoogte van de glans na het kristalliseren hangt af van de oorspronkelijke oppervlakte bewerking gezoet of gepolijst en de mate waarin deze dof is gelopen. Na behandeling is de toplaag iets harder en minder damp doorlatend dan het oorspronkelijke steen oppervlak. Voor aanvang moet een eventuele bescherm laag of sterke vervuiling eerst worden verwijderd.

Lees meer

Impregneren marmer en natuursteen

Impregneer (meestal een silicone-, silaan- of siloxaanhoudend product) dringt in de toplaag van de steen. Het impregneermiddel hecht zich aan de binnenzijde van de poriën, waardoor de capillaire werking van de steen sterk afneemt. Afhankelijk van de samenstelling werkt het middel tegen de indringing van (vervuild) water . daarnaast wordt product wat we gebruiken afgestemd op de porositeit van de steen.

Lees meer

Uw betonvloer behandelen ?

Gevlinderde betonvloer impregneren ? u heeft een nieuwe gevlinderde betonvloer laten leggen. Of heeft u een bestaande gevlinderde betonvloer? Natuurlijk wil je deze na aanschaf in optimale conditie houden. En vooral er van genieten! Daarom is goed reinigen, beschermen en onderhouden erg belangrijk. Door een gevlinderde betonvloer te impregneren zorg je voor de juiste bescherming van de betonvloer.

Lees meer

Direct een offerte aanvragen ?

Snel en makkelijk advies voor uw vloer ? vraag direct een passende offerte aan voor uw vloer . wilt u een bezoekje om uw vloer te beoordelen of ziet u direct liever resultaat ? een gratis proefstuk is geheel vrijblijvend mogelijk. direct contact ? 06-53200080 of 06-11181022

Lees meer