Header afbeelding

Kristalliseren van marmer en natuursteen

Vloeren die bestaan uit kalkhoudende steensoorten marmer, kalksteen, travertin of hardsteen en dof zijn  gelopen, kunnen weer op glans worden gebracht door kristalliseren.

Onze sterke punten

  • Goede service en kwaliteit
  • Werken door het hele land
  • Geen voorrijkosten
  • Gratis advies
  • Flexibele planning

 

Kristalliseren van Marmer en Natuursteen

Vloeren die bestaan uit kalkhoudende steensoorten marmer, kalksteen, travertin of Belgisch Vietnamees of Aziatisch hardsteen en dof zijn 
gelopen, kunnen weer op glans worden gebracht door kristalliseren. De hoogte van de glans na het kristalliseren hangt af van de oorspronkelijke oppervlakte bewerking gezoet of gepolijst en de mate waarin deze dof is gelopen.
Deze behandeling maakt zeer ondiepe krasjes onzichtbaar of minder zichtbaar. Andere beschadigingen blijven onveranderd zichtbaar.(Hier zal een andere bewerking nodig zijn, kijk hiervoor bij de rubriek polijsten. ) Met behulp van chemicaliën en een eenschijfs machine wordt in de toplaag een chemische reactie veroorzaakt.
Het principe berust op een reactie van het calciumcarbonaat van het steenoppervlak met magnesium fluorsilicaat en fosfor- of oxaalzuur, in aanwezigheid van een katalysator (ijzer). Door die reactie vormt het calciumcarbonaat van het oppervlak om tot calcium- en magnesiumfluoride, over een diepte van ongeveer een tiende millimeter.
Na behandeling is de toplaag iets harder en minder damp doorlatend dan het oorspronkelijke steen oppervlak.
Voor aanvang moet een eventuele bescherm laag of sterke vervuiling eerst worden verwijderd. Zie hiervoor de rubriek reinigen.

Wanneer kristalliseren ?

Om uw natuurstenen vloer zo lang mogelijk mee te laten gaan, is het aan te bevelen deze na het leggen te laten kristalliseren. Zeker bij uw marmeren vloer of een travertin vloer, dit vanwege het feit dat dit zachte steensoorten zijn. Het kristalliseren wordt overigens alleen aanbevolen bij nieuwe vloeren of vloeren met geringe slijtage.
Kristalliseren werkt ook prima bij een tussentijdse onderhoudsbeurt. 
Voor oudere vloeren of vloeren met meer slijtage, kunt u kijken bij polijsten.

Waarom is kristalliseren belangrijk?

Marmer en travertin zijn dus zachte en poreuze steensoorten. Vuil en vocht kan dan gemakkelijk in de steen trekken waardoor de oorspronkelijke glans snel verdwijnt. Om dit tegen te gaan kan de vloer gekristalliseerd worden. Ook zal uw vloer na het kristalliseren makkelijker in onderhoud zijn en behoud hij langer de uitstraling die hij verdient.

Samenvattend nog even de voordelen op een rijtje:

  • Er ontstaat een hardere toplaag.
  • De vloer wordt minder vocht gevoelig.
  • Er wordt geen vocht meer doorgelaten.
  • De vloer wordt veel minder slijt gevoelig.
  • De vloer is makkelijker in onderhoud.

Meer weten? informatie over de prijs van het kristalliseren ?
Of wilt u een offerte aanvraag? 
Neem contact op via het formulier, of bel nu direct: 06-53200080

Waarom kiest u voor Marmer en Natuursteenonderhoud Lemstra ?

# 1 op 1 contact ! # flexibele werktijden ! #Gratis proefstuk ! #Landelijk werkend zonder meerprijs ! # Geen stof tijdens onze werkzaamheden ! # concurrerende prijzen !

Contact Lees meer

Uw marmer of natuursteen weer als nieuw ?

Een natuursteen of marmer vloer is een duurzame vloer. Een vloer die jarenlang in gebruik is geweest is goed te behandelen en kan weer in zijn originele staat hersteld worden.
Specialisme
Het werken met Marmer en natuursteen en het onderhoud daarvan is een vak apart, waarbij een gedegen kennis is vereist. Enkel met de juiste machines, de juiste producten en uiteraard kennis en ervaring laten uw vloer weer stralen.
Persoonlijk contact
Vanaf het eerste contact tot het uitvoeren van de werkzaamheden worden persoonlijk uitgevoerd en worden niet uitbesteed aan derden. Zo garanderen wij de hoogste kwaliteit en beste service .
Goed overleg
Het gebruik van de vloer, de samenstelling van het gezin of het gebruik op kantoor is medebepalend voor het soort behandeling het meest effectief zal zijn en wanneer de werkzaamheden het best voor u uitgevoerd kunnen worden. Daarom wordt ieder onderhoudsplan in goed overleg met de klant besproken.

Het reinigen van uw marmer of natuursteen vloer

Voorafgaand aan het onderhoud van uw marmer of natuursteen vloer is een grondige diepte reiniging noodzakelijk. Wij gebruiken een speciaal voor marmer of natuursteen ontwikkelde, diepte reiniger of stripper , hiermee wordt machinaal het oppervlak tot in de poriën systematisch ontdaan van vet, vuil, oude impregneer middelen, oude waslagen en restanten van onderhoudsmiddelen. met de speciale voegenborstel worden de voegen meegenomen in het proces . Vervolgens kunnen wij dan verder met de werkzaamheden aan uw wand of vloer. Dit kan zijn het polijsten, mineraliseren, kristalliseren, impregneren of coaten.

Lees meer

Het polijsten van uw marmer vloer

Wanneer uw vloer een doffe en matte uitstraling heeft, er diverse looplijnen zichtbaar zijn. U na het dweilen niet het gewenste resultaat heeft. dan kunt u ervoor kiezen om u vloer te laten schuren en polijsten! Wanneer wij uw vloer polijsten wordt de vloer vooraf machinaal diep gereinigd . daarna wordt hij met verschillende diamant schijven licht op geschuurd . vervolgens wordt de vloer behandeld met een polijst poeder welke speciaal geschikt is voor uw marmer vloer. Na deze behandeling is de glans terug en de uitstraling die uw marmer vloer verdient is in ere hersteld .

Lees meer

Het Kristalliseren van uw marmer vloer

Vloeren die bestaan uit kalkhoudende steensoorten marmer, kalksteen, travertin of Belgisch Vietnamees of Aziatisch hardsteen en dof zijn gelopen, kunnen weer op glans worden gebracht door kristalliseren. De hoogte van de glans na het kristalliseren hangt af van de oorspronkelijke oppervlakte bewerking gezoet of gepolijst en de mate waarin deze dof is gelopen. Na behandeling is de toplaag iets harder en minder damp doorlatend dan het oorspronkelijke steen oppervlak. Voor aanvang moet een eventuele bescherm laag of sterke vervuiling eerst worden verwijderd.

Lees meer

Impregneren marmer en natuursteen

Impregneer (meestal een silicone-, silaan- of siloxaanhoudend product) dringt in de toplaag van de steen. Het impregneermiddel hecht zich aan de binnenzijde van de poriën, waardoor de capillaire werking van de steen sterk afneemt. Afhankelijk van de samenstelling werkt het middel tegen de indringing van (vervuild) water . daarnaast wordt product wat we gebruiken afgestemd op de porositeit van de steen.

Lees meer

Uw betonvloer behandelen ?

Gevlinderde betonvloer impregneren ? u heeft een nieuwe gevlinderde betonvloer laten leggen. Of heeft u een bestaande gevlinderde betonvloer? Natuurlijk wil je deze na aanschaf in optimale conditie houden. En vooral er van genieten! Daarom is goed reinigen, beschermen en onderhouden erg belangrijk. Door een gevlinderde betonvloer te impregneren zorg je voor de juiste bescherming van de betonvloer.

Lees meer

Direct een offerte aanvragen ?

Snel en makkelijk advies voor uw vloer ? vraag direct een passende offerte aan voor uw vloer . wilt u een bezoekje om uw vloer te beoordelen of ziet u direct liever resultaat ? een gratis proefstuk is geheel vrijblijvend mogelijk. direct contact ? 06-53200080 of 06-11181022

Lees meer