Header afbeelding

Onze sterke punten

  • Goede service en ijzersterke kwaliteit
  • Werken door het hele land
  • Geen voorrijkosten
  • Gratis advies

Is er verschil tussen marmer en natuursteen?

Natuursteen is de verzamelnaam van diverse soorten steen die gebruikt worden in en rond woonhuizen en gebouwen als hotels, restaurants, kantoorgebouwen, airports, musea, ziekenhuizen etc, etc. In het normaal taalgebruik wordt marmer en natuursteen vaak door elkaar gebruikt. Hieronder staan voor veel gebruikte steensoorten een omschrijving.

Marmer: Marmer is een compacte en harde steensoort. Dit gesteente is ontstaan door kristallisatie van kalksteen. Deze steensoort wordt regelmatig toegepast in een interieur (voor de vloeren, vensterbanken, tafelbladen, schouwen en badkamers).

Graniet: Graniet ontstaat onder hoge druk in de diepe aardlagen, waardoor het een van de hardste en bijgevolg meest slijtvaste natuursteensoorten is. Het is een hard ongelaagd gesteente, dat voornamelijk bestaat uit kwarts, veldspaat en glimmer. Graniet wordt vaak gebruikt als keuken werkblad en vloer en heeft een goede weerstand tegen vervuiling.

Hardsteen: Hardsteen is een traditionele natuursteensoort die al eeuwenlang in ons land wordt toegepast. De steen komt in zeer veel bewerkingen voor. Dankzij een zeer lage porositeitsgraad neemt hardsteen geen vochtigheid op en is hij uitstekend bestand tegen vorst.

Leisteen: Leisteen worden in fijne, compacte lagen gevonden in de groeve. Het slijtoppervlak geeft een ruw oppervlak. De steen is bijna altijd vorstvrij en daardoor ook dermate geschikt voor buiten. Hij is door zijn breukruwe oppervlak niet echt gevoelig voor krassen en tevens gemakkelijk in onderhoud.

Travertin: Een kalksteen, waarin zich holten bevinden, die zijn ontstaan doordat de in de afzetting aanwezige plantenstengels later zijn vergaan. De gaten worden meestal voor het gebruik gestopt met een soort stopverfachtige substantie. Ook geschikt voor in de tuin!

Marmer en Natuursteenonderhoud Lemstra

Gratis proefstuk ! Sterk concurrerende prijzen ! Landelijk werkend ! Geen stof tijdens onze werkzaamheden !

Contact Lees meer

Wat wij doen met Marmer en Natuursteen

Wij zijn een landelijk opererend bedrijf dat professioneel werk levert met een uitstekende service.
Wij werken met de modernste apparatuur en met topproducten omdat wij u graag gewoon topkwaliteit willen leveren.

Reinigen

Marmer en Natuursteen onderhoud Lemstra is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het onderhoud aan marmer- en natuursteen vloeren en wanden.

Lees meer

Kristalliseren

Vloeren die bestaan uit kalkhoudende steensoorten marmer, kalksteen, travertin of hardsteen en dof zijn  gelopen, kunnen weer op glans worden gebracht door kristalliseren.

Lees meer

Polijsten

Wanneer uw vloer een doffe en matte uitstraling heeft, er diverse looplijnen zichtbaar zijn, en u na het dweilen  niet het gewenste resultaat heeft, kunt u ervoor kiezen om u vloer eens te laten polijsten! 

Lees meer

Impregneren

Impregneer (meestal een silicone-, silaan- of siloxaanhoudend product) dringt in de toplaag van de steen.

Lees meer