Header afbeelding

Marmer schoonmaken / Reinigen

Voorafgaand aan het onderhoud van uw marmer of natuursteen vloer is een grondige schoonmaak beurt / diepte reiniging gebruikelijk .

Onze sterke punten

  • Goede service en kwaliteit
  • Werken door het hele land
  • Geen voorrijkosten
  • Gratis advies
  • Flexibele planning

Schoonmaken/ Reinigen van marmer en natuursteen

Voorafgaand aan het onderhoud van uw marmer of natuursteen vloer is een grondige diepte reiniging meestal noodzakelijk. Wij gebruiken een speciaal voor marmer of natuursteen ontwikkelde, diepte reiniger of stripper , hiermee wordt machinaal het oppervlak tot in de poriën systematisch ontdaan van vet, vuil, oude impregneer middelen, oude waslagen en restanten van onderhoudsmiddelen. met de speciale voegenborstel worden de voegen meegenomen in het proces Met een waterzuiger wordt het uitgewerkte product en het resterende water en vuil opgenomen, zodat een schoon oppervlak achterblijft. Vervolgens kunnen wij dan verder met de werkzaamheden aan uw  wand of vloer. Dit kan zijn het polijsten, mineraliseren,  kristalliserenimpregneren of coaten. Voor informatie omtrent deze werkzaamheden verwijzen wij naar de links of informatie op deze site.

Enige uitgebreide uitleg.
De mineralen waaruit steen is opgebouwd kunnen door reinigingsmiddelen worden aangetast. Met name kalkhoudende natuursteensoorten zijn gevoelig voor zuren. Zo kunnen ‘gewone’ huishoudelijke producten als allesreiniger, chloor en een kalk verwijderaar schade aan de steen veroorzaken. Vooral in de badkamer en het toilet worden deze producten veelvuldig gebruikt, en daar is het dus oppassen !! 

Aandachtspunten bij aanschaf van reiniging’s producten

Neutrale middelen (pH 7) zijn geschikt voor het regelmatige reinigen van natuursteen. Vraag bij een agressiever reinigingsmiddel de geschiktheid na bij de leverancier. Cementgebonden voeg materialen zijn op zichzelf in de regel bestand tegen lichte zuren: pH 6 (continu) en pH 5 (tijdelijk). Een glanzend oppervlak is het gevoeligst voor agressieve reinigings-middelen of methoden, omdat aantasting daarvan snel zichtbaar is. Niet-glanzende bewerkingen zijn in verhouding agressiever te reinigen. Test een middel vooraf eerst op een rest tegel of een proefvak dat minder in het zicht ligt, om na te gaan of het steenoppervlak niet wordt beschadigd. In de regel is het beter twee maal te reinigen met een minder agressief, langzaam werkend product, dan eenmaal met een agressief, snel werkend product.

Reinigingsmethoden

Verwijderen van vuil gebeurt door het ‘op te pakken’ (= emulgeren) en af te voeren, in het algemeen in verschillende processen.

Los vuil

Verwijder los vuil waaronder zand door middel van stofwissen of met een vochtige (microvezel)doek, stofzuigen of met een schrobzuig machine (groot’ vloeroppervlak). Vegen heeft minder effect, het stof verplaatst zich enkel. Kalkaanslag Kalkhoudend water dat verdampt laat kalk resten achter, bijvoorbeeld rond een kraan. Regelmatige verwijdering met een vochtige doek vertraagt of voorkomt zelfs vorming van een harde witte kalk korst. Vormt zich toch een kalk korst, dan is een grovere aanpak nodig.

Hechtend vuil
Verwijderen van hechtend vuil met een reinigingsmiddel gaat in principe als volgt: oppervlakte besprenkelen  met water. De open poriën vullen zich, zodat zich daar later minder gemakkelijk reinigingsmiddel verzamelt. (dit afhankelijk van het te gebruiken product) water met reinigingsmiddel opbrengen in de juiste dosering (zie de productinformatie) en kort laten inwerken; vervuiling zo nodig bewerken met schrob machine; alle reiniging’s water verwijderen; naspoelen met vers water en dit verwijderen met water zuiger .schade kan ontstaan bij een te sterke mechanische actie, een te hoge temperatuur, te agressieve middelen en/of een te lange contact tijd.

LEES ALTIJD DE GEBRUIKSAANWIJZING EN DOE EEN PROEFSTUK OP EEN ONOPVALLENDE PLAATS

Heeft u vragen, stel ze gerust . 

Marmer en Natuursteenonderhoud Lemstra

Gratis proefstuk ! Sterk concurrerende prijzen ! Landelijk werkend ! Geen stof tijdens onze werkzaamheden !

Contact Lees meer

Wat wij doen met Marmer en Natuursteen

Wij zijn een landelijk opererend bedrijf dat professioneel werk levert met een uitstekende service.
Wij werken met de modernste apparatuur en met topproducten omdat wij u graag gewoon topkwaliteit willen leveren.

Reinigen

Marmer en Natuursteen onderhoud Lemstra is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het onderhoud aan marmer- en natuursteen vloeren en wanden.

Lees meer

Kristalliseren

Vloeren die bestaan uit kalkhoudende steensoorten marmer, kalksteen, travertin of hardsteen en dof zijn  gelopen, kunnen weer op glans worden gebracht door kristalliseren.

Lees meer

Polijsten

Wanneer uw vloer een doffe en matte uitstraling heeft, er diverse looplijnen zichtbaar zijn, en u na het dweilen  niet het gewenste resultaat heeft, kunt u ervoor kiezen om u vloer eens te laten polijsten! 

Lees meer

Impregneren

Impregneer (meestal een silicone-, silaan- of siloxaanhoudend product) dringt in de toplaag van de steen.

Lees meer

Betonvloer behandelen

uw gevlinderde betonvloer makkelijk onderhouden ?

Lees meer