Header afbeelding

Betonvloer behandelen

uw gevlinderde betonvloer behandelen ?

Onze sterke punten

  • Goede service en kwaliteit
  • Werken door het hele land
  • Geen voorrijkosten
  • Gratis advies
  • Flexibele planning

U heeft een gevlinderde betonvloer laten leggen ?  Of je overweegt een gevlinderde betonvloer. Natuurlijk wil je deze prachtige vloer in optimale conditie houden. En vooral er langdurig van genieten met zo weinig mogelijk werk. Daarom is goed reinigen, beschermen en onderhouden erg belangrijk. Door een gevlinderde betonvloer te impregneren zorg je voor de juiste bescherming van jouw betonvloer.

Is impregneren van een betonvloer nodig ?

Nee, het impregneren van de betonvloer is zeker niet noodzakelijk.  Maar, we raden wel aan om je betonvloer te impregneren. Het impregneren zorgt ervoor dat jouw betonvloer beschermd is. Beschermd tegen het indringen van vuil en vloeistof.  Na het vlinderen is een betonvloer ongeveer 85% vuil- en vloeistofafstotend. Door het impregneren verhoog je dit percentage naar ongeveer 95%.

Wat is impregneren?

Door het impregneren verzadigt de betonvloer. De ‘openstaande poriën’ vullen we op met impregneermiddel. Het impregneermiddel kristalliseert bij uitharding. Dit zorgt ervoor dat de betonvloer minder open is qua structuur. Impregneren is niet te vergelijken met een coating of een waslaag. Dit zijn andere methoden met andere eigenschappen.

Waarmee impregneren we de betonvloer?

We impregneren de betonvloer met een watergedragen impregneermiddel. Doordat het impregneermiddel transparant is, behoudt jouw betonvloer zijn natuurlijke kleur en uitstraling.

Werkwijze om een gevlinderde betonvloer te impregneren

  • We starten met het reinigen en opschuren van de gevlinderde betonvloer. Dit doen we om de vloer /porien verder te verdichten .
  • Vervolgens stofzuigen we de vloer van plint tot plint zodat de oppervlakte helemaal stofvrij is;
  • Daarna dweilen we de betonvloer met warm water tot de vloer geen vuil meer afgeeft;
  • Als de vloer droog is, beginnen we met het impregneren van de vloer. om een optimaal resultaat te verkrijgen herhalen we dit 2x zodat vloer helemaal verzadigd is.

Marmer en Natuursteenonderhoud Lemstra

Gratis proefstuk ! Sterk concurrerende prijzen ! Landelijk werkend ! Geen stof tijdens onze werkzaamheden !

Contact Lees meer

Wat wij doen met Marmer en Natuursteen

Wij zijn een landelijk opererend bedrijf dat professioneel werk levert met een uitstekende service.
Wij werken met de modernste apparatuur en met topproducten omdat wij u graag gewoon topkwaliteit willen leveren.

Reinigen

Marmer en Natuursteen onderhoud Lemstra is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het onderhoud aan marmer- en natuursteen vloeren en wanden.

Lees meer

Kristalliseren

Vloeren die bestaan uit kalkhoudende steensoorten marmer, kalksteen, travertin of hardsteen en dof zijn  gelopen, kunnen weer op glans worden gebracht door kristalliseren.

Lees meer

Polijsten

Wanneer uw vloer een doffe en matte uitstraling heeft, er diverse looplijnen zichtbaar zijn, en u na het dweilen  niet het gewenste resultaat heeft, kunt u ervoor kiezen om u vloer eens te laten polijsten! 

Lees meer

Impregneren

Impregneer (meestal een silicone-, silaan- of siloxaanhoudend product) dringt in de toplaag van de steen.

Lees meer

Betonvloer behandelen

uw gevlinderde betonvloer makkelijk onderhouden ?

Lees meer